Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa naše županije i UN-ov fond za ljudsku sigurnost započeo je s implementacijom projekta još 3. studenog 2014. Za program je prijavljeno 368, a financijska sredstva su osigurana za 400 djece. Nažalost, resorno ministarstvo nije osiguralo tri potrebna asistenta kako bi se omogućilo da i djeca s posebnim potrebama pohađaju program koji je predviđen i za njih, roditelji čekaju već tri tjedna na poziv kako bi i njihova djeca mogla sudjelovati u projektu.

U vrtiću Pčelice su svaki dan u iščekivanju asistenta jer su dobili obavijest još prije tri tjedna da su asistenti osigurani i da se očekuje početak njihovog rada. Ovim neodgovornim ponašanjem resornih vlasti se vrši diskriminacija nad djecom s posebnim potrebama, također umjesto inkluzije djece s posebnim potrebama među vršnjake radi se baš suprotno i djeca se isključuju iz programa odgoja i obrazovanja.

Predviđeno razdoblje implementacije projekta je pola godine, a ova djeca su propustila već mjesec dana što svakako nije dobro za njihov rast i razvoj. Pošto nemamo nikakva saznanja o početku rada niti smo u mogućnosti stupiti u kontakt s resornim ministrom pokušavamo utjecati na nadležne putem medija i nadamo se da će uzeti naš apel u obzir što prije.
 

Roditelji djece s posebnim potrebama