Preksinoć je u ispunjenoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu održana završna svečanost 18. Dana duhovne glazbe Cro Patria 2014., gdje je praizvedeno pet skladbi u natjecateljskom dijelu, te upriličen prigodni koncert studentica solo pjevanja Umjetničke akademije u Splitu i Zbora Glazbene škole Josip Hatze u drugom dijelu.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj smotri zborova sudjelovali su skladatelji, pjesnici, članovi ocjenjivačkih sudova i zborova iz 15 zemalja. Nagrada za najbolju skladbu dodjeljena je mađarskom skladatelju  Magoru Buczu. Nagrade međunarodnog ocjenjivačkog suda i publike  za najbolju izvedbu nove zborske skladbe pripale su Mješovitom vokalnom  ansamblu Schola cantorum iz Splita pod ravnanjem prof. Sare Dodig, a grand prix za svoje izvedbe u više kategorija dobio je Koruški akademski pjevački zbor ‘Mohorjan’ pod ravnanjem Helene Buhvald Gorenšek.

Među renomiranim zborova koji su izvodili nove zborske skladbe (Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec, Schola cantorum Umjetničke akademije u Splitu, Koroški akademski pevski zbor Mohorjan, Mješoviti zbor AKUD-a „Sonja Marinković“) ove godine se našao i Mješoviti zbor Gimnazije Livno, pod ravnanjem Katarine Džeko.

Umjesto u publici (kao inače), nenadano su se našli pred publikom; na molbu organizatora odvažili su se u samo 15 dana pripremiti zahtjevnu skladbu slovenskog skladatelja Blaža Rojka i praizvesti je u natjecateljskom dijelu programa. U tome su im pomogle dvije bivše učenice Gimnazije, sada članice nagrađivane Schole cantorum. Za ovaj vrlo mladi zbor bilo je to sjajno iskustvo i veliki korak naprijed prema vrhunskom zborskom muziciranju koje se može čuti na ovom Festivalu.