Učenici Gimnazije Livno su danas nakon provedene akcije „JEDNO DIJETE JEDAN SLATKIŠ“ upriličili podjelu paketića, slikovnica i balona djeci na dječjem odjelu Županijske bolnice u Livnu.

I oni nešto stariji na internom odjelu naše bolnice bili su istinski obradovani ponajprije posjetom naših učenika. Učenici Gimnazije su za bolesnike na internom odjelu pripremili slatke paketiće s voćem i dijetetskim proizvodima, lijepu riječ, vedrinu i neposrednost kako to samo mladost zna.

Određena količina paketića u ponedjeljak će u sklopu iste akcije biti dostavljena Centru za socijalni rad koji će darove gimnazijalaca dostaviti onima kojima je najpotrebnije.

Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju Županijske bolnice doktoru Ivanu Cikojeviću, voditeljici dječjeg odjela doktorici Gloriji Lijović i cjelokupnom osoblju na srdačnoj i toploj dobrodošlici i besprijekornoj organizaciji druženja. S gimnazijskom mladošću, toplom, neposrednom pjesmom dijela gimnazijskog zbora u prostorije bolničkih odjela uselila se radost. Već na prve taktove zborske pjesme na hodniku nas je pozdravila simpatična i ugodna pacijentica. Saznali smo da je upravo ona bila učenica prve generacije Gimnazije Livno. Uz pjesmu se i zasuzilo, ljudski, toplo, predivno.

Osmijeh i radost naš su poklon kako bolesnicima tako i svim medicinskim djelatnicima koji neumorno skrbe o svojim pacijentima. Briga za drugog temeljna je životna zadaća i svrha nadolazećih blagdana.

Sanela Popović, ravnateljica Gimnazije