Susret gimnazijskih zborova i predavanje o nastavi umjetničkih predmeta

Povodom 70 godina Gimnazije Livno, naša škola i grad ugostit će preko 200 gimnazijalaca iz 7 gradova kako bi zajedno, pjesmom i druženjem, proslavili postojanje ove ustanove.
Mješoviti zbor Gimnazije Livno, koji postoji već pune tri godine, bit će domaćin na prvom Susretu gimnazijskih zborova, u petak, 29. travnja 2016. godine u dvorani Narodnog sveučilišta s početkom u 18h. U nešto manje od sat vremena koncerta, livanjskoj publici predstavit će se i:
-Zbor Gimnazije fra Grge Martića, Mostar
-Zbor Grgur Posuški (Gimnazija fra Grge Martića, Posušje)
-Djevojački zbor Druge gimnazije, Split
-Djevojački zbor Srednje škole Ivana Lucića, Trogir
-Zbor Gimnazije fra Dominika Mandića, Široki Brijeg
-Pjevački zbor Gimnazije Sesvete

Na bogatom programu naći će se djela klasične glazbe ( C. Monteverdi, O. di Lasso, W. A. Mozart,T. Uhlik, V. Sunko, A. Kabiljo, Đ. Jusić, U. Fuhre, Đ. Dekleva Radaković) ali i zborske obrade narodne i popularne glazbe. U zajedničkim točkama i publika će biti dio velikog raspjevanog zbora te tako najbolje osjetiti radost zajedničkog muziciranja koja je osnovni pokretač ovih mladih ansambala.
Nakon koncerta sudionici nastavljaju druženje u zgradi Gimnazije gdje su im domjenak priredili roditelji naših učenika. Za 20 h predviđen je Okrugli stol za zborovođe u školskoj knjižnici, na kojem će se razgovarati o radu sa srednjoškolskim zborovima. Uvaženi glazbenici i pedagozi dr. sc. Goran Sučić i mr. sc. Mario Krnić sa Sveučilišta u Splitu, koji su prethodno pomno pratili nastupe, dat će zborovođama dragocjene smjernice za budući rad.
Dio učenika ostaje na noćenju u obiteljima livanjskih gimnazijalca, te subotu ujutro provodi u šetnji gradom i obilasku muzeja.
Subota, 30. travnja će biti dan posvećen nastavnicima i profesorima umjetničkih područja, te svima koje se bave odgojem i obrazovanjem djece. Za njih će Livnjak doc. dr. sc. Goran Sučić u zgradi Gimnazije Livno (učionica br. 1), s početkom u 10 sati održati predavanje pod naslovom Suvremeni pristup u nastavi umjetničkog područja na kojem će, između ostalog, biti riječi o kurikulumskim postavkama i perspektivama te o Poli- art modelu s modulima.
Ulaz na sva događanja je slobodan.