Poštovane kolege profesori, učenici gimnazije, dobro došli ponovno u školske klupe, sretan vam i uspješan početak nove školske godine.
Osobito srdačnu dobrodošlicu želim, u ime svih nas, učenicima prvih razreda gimnazije. Njih šezdeset i jedno od danas su sastavni dio identiteta ove ustanove. U školi baštinimo međusobno uvažavanje, cijenimo rad i suradnički odnos. Svatko ima kapacitet izvrsnosti, a na pojedincu je odluka koliko će ga razvijati. Dragi učenici, svojim radom, primjerenošću, dostojanstvom i kvalitetom budite gimnazijalci u školi i izvan nje. Uzajamno smo slike jedni drugih. Neka ta slika bude kao i do sada uzor drugima, a nama na ponos.
Na početku nove školske godine realiziran je projekt opremanja kabineta pa su u učionicama 1 i 9 instalirane pametne interaktivne bijele ploče, za potrebe nastave na raspolaganju su: novi električni klavir, zemljopisne karte i držači karata, kemikalije i laboratorijsko posuđe za nastavu kemije, modeli dnk, komplet vježbi iz kalorike, školski razglas i u dvorištu škole novi koš. Tijekom raspusta obnovljen je parket u učionicama 9 i 14, zidovi učionica su oličeni, izmijenjene su dotrajale školske ploče. Obveza učenika je brižljivo čuvati školsku imovinu i ostavljati urednim radne prostore nakon nastave. Ravnateljica Gimnazije Livno


dr. sc. Sanela Popović