Stručni aktiv geografije srednjih škola HBŽ je uz potporu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta i ove godine po treći put zaredom organizirao natjecanje učenika iz geografije, na školskoj i županijskoj razini. Natjecanje je bilo organizirano za učenike prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola prema nastavnom planu i programu za gimnazije.

Nakon provedenih školskih natjecanja, na županijskom natjecanju su sudjelovali najbolji učenici iz gimnazije Livno i SŠ“Tin Ujević“ Glamoč. Ukupno 29 učenika je pristupilo natjecanju koje se održalo u prostorijama Gimnazije Livno 10. 5. 2018. godine, a najbolji geografi srednjih škola po razredima u našoj županiji su:

1. razred Škola
1. Elizabeta Sudar Gimnazija Livno
2. Ante Barać Gimnazija Livno
3. Lara Marić Gimnazija Livno

2. razred Škola
1. Dominik Duvnjak Gimnazija Livno
2. Tomislav Jurič Gimnazija Livno
3. Anđela Periša Gimnazija Livno

3. razred Škola
1. Sara Čečura Gimnazija Livno
2. Martina Periša Gimnazija Livno
3. Ivana Ćosić Gimnazija Livno

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta dobit će priznanja, ostali učenici pohvalnice, a najbolji će dobiti i prigodan dar. Ove godine to je prijenosno računalo (laptop) za pobjednike po razredima, za drugoplasirane prijenosni hard disk, a za trećeplasirane bluetooth zvučnici i USB. Ove nagrade u vrijednosti 2 000 KM omogućilo je JP Telekomunikacije d.d. Mostar i Hrvatska pošta.

Predsjednik povjerenstvo Krešimir Milošević, prof. čestita svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima znanja i vještina iz geografske znanosti.

Predsjednik povjerenstva

Livno, 14. 5. 2018.