9. svibnja 2020

Drage maturantice i maturanti srednjih škola u Hercegbosanskoj županiji,

danas za vas završava nastavni proces u redovitoj nastavi. Danas je posljednje zvono, ono virtualno, u vašem srednjoškolskom obrazovanju. Jedan takav dan biste u drugim okolnostima proveli veseli, uz glazbu i šetnje gradskim ulicama, ovako od svojih kolega, nastavnika i razrednika, od svojih škola opraštate se na daljinu.

U ime ministarstva obrazovanja i ravnatelja srednjih škola  svima vama upućujemo ohrabrenje i potporu. Svjedoci smo neobičnih životnih situacija i prilika, ali i u neobičnom mudrost je biti i ostati pozitivan i kreativan.

Pojednostavljena i jasno propisana matura održat će se prema kalendaru maturantskih obveza od 28. svibnja do 5. lipnja 2020. godine. Svima želimo da u najvećoj mjeri postignu željene rezultate, a osobito da realizirate željeni nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama.

Ovo je vrijeme razboritosti i hrabrosti, vrijeme dobrote i solidarnosti. Njegujte dragi maturanti sve vrijednosti kojima ste naučeni, budite na ponos svojim školama i svojim obiteljima. Sretno i uspješno u životu.

Ministar Petar Galić i Kolegij ravnatelja srednjih škola Hercegbosanske županije