Ove godine odlučili smo se uključiti u malo drugačiji projekt u nastavi Glazbene umjetnosti. Queen (1971. – 2021.) je naziv međunarodnog eTwinning projekta koji će biti realiziran tijekom nastavne godine 2021./2022. a uključivat će učenike od 1. do 4. razreda srednjih škola. 

Ovim projektom učenici će kroz različite aktivnosti putem IKT alata istražiti stvaralaštvo jedne od najvećih rock grupa XX. stoljeća. Projekt će biti implementiran u kurikulum redovne nastave Glazbene umjetnosti te izvannastavne aktivnosti vezane uz glazbu. Osnovna ideja projekta je poticanje stvaralaštva i kreativnosti, međusobna suradnja, razmjena primjera dobre prakse i umjetnički izričaj učenika i njihovih nastavnika. 

Osim tima Gimnazije Livno, u projektu sudjeluju naši stari prijatelji iz Gimnazije Sesvete, te kolege iz Gimnazije Nova Gradiška, Srednje škola Isidora Kršnjavoga iz Našica, III. gimnazije iz Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, Srednje škole ”Sveti Trifun” iz Aleksandrovca, te autorice i nositeljice projekta; Darija Kivač, prof. mentor iz Gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice i Kristina Vladušić, prof. mentor iz IX. gimnazije iz Zagreba sa svojim timovima.

Veselimo se učenju i sklapanju novih poznanstava.