Nakon nekoliko godina pauze, bilo je veliko zadovoljstvo ponovno sudjelovati u vrijednom međunarodnom projektu; festivalskom zboru C.H.O.I.R. koji se svakog ljeta okuplja na Landesakademie Ochsenhausen u Baden- Wurttembergu. Festival je trajao od 5.- 15- kolovoza. Okupio je 130 vrhunskih mladih pjevača i voditelja zborova iz Njemačke, Poljske, Mađarske, Italije, Španjolske, Belgije, Hrvatske i Ukrajine. U prekrasnom ambijentu Akademije nije im bilo teško intenzivno raditi na zahtjevnom programu. Pod dirigentskom palicom Arndta Martina Henzelmanna, zajedno sa Kijevskim simfonijskim orkestrom izveli su Magnificat A. Dvoraka i Misu u D- duru F. Mendelssohna pred publikom u Laupheimu, Ravensburgu, Stuttgartu i Ochsenhausenu. U međuvremenu, domaća publika ovog malog gradića sa velikom Akademijom uživala je i u koncertu ”Serenade” na kojem su se glazbom predstavile zemlje ovogodišnjih sudionika.
BiH su predstavljale Andrea i Karla Ursa, Antonija Gelo i Enis Đonlagić sa već vrlo iskusnom mladom profesoricom Melani Strinić. Ovaj put delegaciji su se na obostrano zadovoljstvo priključili učenici Srednje glazbene škole Zenica sa profesoricom Elvirom Berrigan. Lijepo je bilo vidjeti i čuti našeg bivšeg člana zbora Brunu Mioča među sudionicima iz Hrvatske.
Mješoviti zbor naše škole postao je partner projekta prije 8 godina. Od tada je kroz C.H.O.R. prošlo više od dvadeset srednjoškolaca iz Livna. Koliki utisak je to ostavilo na njih vidi se po tome da ih je čak pet odabralo glazbu kao životni poziv a još osam se i danas intenzivno bavi pjevanjem. Osim pjevačkih vještina, stekli su i prijateljstva za cijeli život, unaprijedili socijalne vještine te izbliza upoznali druge kulture. Vjerujemo da smo pri tome u najboljem svjetlu prikazali svoju kulturu i vrijednosti.
Zahvaljujemo gradonačelniku Livna Darku Čondriću i ministrici znanosti, prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije Gordani Nakić koji su nam omogućili sudjelovanje u projektu sufinanciranjem putnih troškova.