Gimnaziji Livno prvo, drugo i treće mjesto u različitim kategorijama na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

U četvrtak, 30. ožujka 2023. godine je u prostorijama Gimnazije Livno održano natjecanje županijskog ranga iz njemačkog jezika, kojeg su organizirali Goethe institut Sarajevo i Udruženje nastavnika njemačkog jezika BiH, uz svesrdnu podršku Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ.
Na natjecanju su sudjelovali učenici iz šest srednjih škola s područja Hercegbosanske županije: Srednje škole Glamoč, Srednje škole Kupres, Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad, Srednje ekonomske škola Livno, SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Livno te Gimnazije Livno.
Učenici su na natjecanju pokazali zavidno poznavanje njemačkog jezika na tri razine (A2, B1 i B2), sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (slušanje, čitanje, govorna interakcija)
Prvo mjesto na B1 razini osvojio je naš Marko Rimac, na B2 razini Filip Hrga je zauzeo izvrsno drugo mjesto dok je na razini A2 treće mjesto pripalo našoj Luciji Juranić.
Vi ste PONOS Gimnazije.
Sudionicima natjecanja su uručene vrijedne nagrade koje je osiguralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.
Učenici koji su osvojili prvo i drugo mjesto na sve tri razine, a to su naši Marko Rimac i Filip Hrga zajedno sa svojim mentoricama putuju na državno natjecanje – Nationale Deutscholympiade – koje će se održati 12. svibnja 2023. godine u Sarajevu.