U prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu, održana je u petak 18. 5. VIII. večer Gimnazije.
Već tradicionalno učenici su u suradnji s profesorima pripremili dojmljiv splet glume, glazbe, poezije i plesa vođen Šenoinom krilaticom „Budi svoj!“. Sjetili smo se i livanjskog Šenoe, književnika fra Eugena Matića, preminulog prije točno stotinu godina, ali živog na pozornici kroz ulomke svojih djela i narcise koje su izradili likovnjaci. Novost ovogodišnje večeri bila je i premijerno prikazivanje kratkog filma koji su učenici snimili o inspirativnom fra Marku Geli.
Za šaljivi dio večeri pobrinuli su se povjesničari i sociolozi, ne propustivši pritom dati publici materijala za razmišljanje o ozbiljnim stvarima. Bilo je svega, od hrane do aerobika, od reklame lokalnih proizvoda do borbe protiv konzumerizma, začinjeno ljubavnim zapletima.
Zbor i školski bend, predvođeni solisticom i kantautoricom Beatrice, unijeli su široku paletu emocija i pobrinuli se za žestoku završnicu. Ona je zapravo bila samo uvod u nastavak druženja sa gostima iz Sarajeva koji su svojim nastupom zaslužili noćenje.
Kad gimnazijalcima stvorite prostor da budu svoji, dobijete večer punu talenta, ljepote, duha. Jedva čekamo vidjeti što će darovati svome gradu na j IX. večeri, dogodine.