14. kolovoza 2018Vijesti

U nedjelju 12. 8. 2018. tri razreda bivših učenika Gimnazije Livno, maturanata generacije 1987./88. prigodno su obilježili tridesetu godišnjicu mature. Okupili su se ispred zgrade Gimnazije i obišli svoje nekadašnje učionice i prostorije škole. U jednoj od učionica zajedno su se prisjetili lijepih školskih dana i obnovili uspomene na nezaboravne doživljaje iz tog vremena. Prigodno im se obratio nekadašnji profesor stručnih predmeta Zdenko Perković.
Nakon zajedničkog fotografiranja, uputili su se na mjesno groblje Gorica i pomolili za prerano preminulu školsku kolegicu Tihanu Duvnjak.
Svečana večera upriličena je u restoranu Bacchus , gdje se uz pjesmu i veselje druženje nastavilo do duboko u noć.
Ovakva okupljanja su uvijek popraćena s puno emocija, a posebno zbog susreta sa ljudima koji stignu iz raznih udaljenih krajeva. Iz takvih pozitivnih emocija izrodila se ideja da se susret obilježi i humanitarnim karakterom kako bi se na neki način pomoglo učenicima i djeci u Livnu. Zbog toga su bivši maturanti prikupili iznos od 1.200 KM koji će biti doniran mjesnoj ustanovi koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece i obitelji sa bolesnom djecom.
Maturanti Gimnazije Livno
generacija 87./88.