Pet učenika Gimnazije Livno u pratnji profesorice Mišković sudjelovali su u aktivnostima regionalnog susreta Dubrovnik EXPO. Riječ je o događaju u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Dubrovnik EXPO na jednom mjestu sadržava sve važne informacije za maturante i srednjoškolce općenito. Učenici su imali priliku istražiti i dobiti informacije o željenom fakultetskom obrazovanju od predstavnika visokoobrazovnih institucija podjeljenih po područjima, informacije o državnoj maturi, prijemnim ispitima, stipendijama, EU prilikama, cjeloživotnom učenju, studentskom proračunu i brojnim drugim temama!

Osim toga, učenici su imali priliku sudjelovati na raznim predavanjima i radionicama kao što su: Usklađenost obrazovanja i potreba na tržištu rada, Ekologija kao business model, Umjetna inteligencija- prednosti i izazovi, Kreativne industrije, Financijska pismenost, Starenje stanovništva- potreba za medicinskim osobljem, i drugi.

Ove godine vrijeme održavanja je 26. i 27. listopada te je na Expo Dubrovnik nazočilo 3500 maturanata Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.